HOW TO

Hier vind je Tips & tricks om een Zomercompetitie-team samen te stellen en de checklist voor aanvoerders, zodat je altijd ontspannen op en naast het veld kunt staan tijdens de competitie. Waar kun je tegenaan lopen bij het samenstellen van een team? De grootste uitdagingen zijn het inventariseren van animo binnen je bedrijf, het realiseren van budget, het aanwijzen van de aanvoerders / contactpersonen en dat de inschrijving op tijd binnen is. Laat ons je hierbij helpen!

Inventariseren animo
Enquête: We hebben een standaard e-mail en template survey voor je die je direct kan doorsturen naar collega’s. Zij vullen deze in vóór een deadline die je zelf toewijst aan de enquête en zo krijg je snel en makkelijk inzicht of het haalbaar is om een team van collega’s (hockey en/of voetbal) bij elkaar te krijgen.

Klik hier om de enquête direct aan te vragen zodat je deze kunt doorsturen

Promotievideo:
Bekijk en download onze promotievideo die je direct kan doorsturen naar collega’s om een beeld te krijgen van de Zomercompetitie en hen te enthousiasmeren

Alternatieve mogelijkheden
Er zijn verschillende samengestelde hockey- en voetbalteams die meedoen aan de Zomercompetitie die gevormd zijn door twee of meer bedrijven. Dat kan natuurlijk! Denk daarbij aan samen een team vormen met een relatie of stel een team samen met één of meerdere bedrijven uit jouw pand. Een paar voorbeelden ter inspiratie;
Een groep ondernemers en ZZP’ers die met het Spaces team voetballen in Amsterdam en Rotterdam, de advocatenkantoren De Brauw / Houthoff doen mee als één team en hebben we zelfs het team “Niche Utd.”; een aantal kleine advocatenkantoren die zich hebben verzameld en onder deze (toepasselijke) naam voetballen in Amsterdam. In Utrecht spelen de twee bedrijven Hiemstra & De Vries / Ynformed samen en in Rotterdam hockeyen IHC / Rebel samen in een team. Ook vind je daar een team van ‘young professionals’ namens het netwerk Rot.Jong (zij wonnen zelfs vorig jaar hun Silver League).

Klik hier voor de mogelijkheden om samen te spelen met een bedrijf in jouw stad

Snel informatie of specifieke vragen? Neem direct contact met ons op

Realiseren van budget
We hebben een document om voor te leggen aan de partners / marketing / event / HR afdeling met de belangrijke USPs van de Zomercompetitie, zoals daar zijn:
Gezondheidsvoordelen werknemers
Unieke evenement voor teambuilding
Unieke (informele) netwerklocatie
Sportief imago bedrijf
Ondersteuning Goed Doel
Naast sport veel entertainment (pubquiz, DJ, band, etc.)
10-20% korting bij inschrijving meerdere teams
Referenties & evt. contactpersonen (dit is waarom deze bedrijven meedoen)

Klik hier om het document aan te vragen

Snel informatie of specifieke vragen? Neem direct contact met ons op

Aanwijzen van de aanvoerder(s) en contactpersonen Het klinkt als een heuse taak en het laatste waar iemand op zit te wachten, is gedoe met het regelen van genoeg spelers voor de wedstrijd(en) of ellenlange communicatiestromen tijdens de zomermaanden. Daarom hebben we deze checklist van taken gemaakt wanneer je aanvoerder / contactpersoon bent namens je bedrijf ten tijde van de Zomercompetitie:

Checklist
Je bent algemeen contactpersoon namens je bedrijf, dat betekent dat je maandelijkse updates ontvangt vanuit de organisatie in aanloop naar de Zomercompetitie
Realiseer 10 spelers voor je team; je speelt 6 tegen 6, maar het is nodig om in de zomerperiode genoeg spelers en ‘wissels’ te hebben i.v.m. vakantie
Je bent verantwoordelijk voor het aanmelden van teamgenoten in het Zomercompetitie systeem. Zodra zij zich hebben aangemeld, ontvangen zij automatisch notificaties en hoef je hen niet persoonlijk te blijven berichten over eventuele veranderingen van speeldagen of -tijden.
Je bent verantwoordelijk voor het aanmelden van teamgenoten voor de activiteiten naast het sporten (denk aan de PubQuiz en aantal aanmeldingen voor de BBQ & eindfeest). Wanneer zij zichzelf hebben aangemeld als speler van jullie bedrijfsteam, vervalt deze taak en melden zij zich zelf via het systeem aan,
Het wijzigen van de speeldata en onderling verzetten van je wedstrijden met andere teams via het geautomatiseerde systeem van onze website.

Klik hier om de Aanvoerders Checklist te downloaden

Tijdsdruk
We hebben ervaren dat de gemiddelde doorlooptijd van het eerste contact tot inschrijven voor de Zomercompetitie gemiddeld 3 weken bedraagt. Dit lijkt kort, echter we begrijpen ontzettend goed dat er vaak meer tijd overheen gaat om mensen te benaderen, budget vrij te krijgen en over & weer te communiceren. Sommigen teams kunnen zich binnen een week inschrijven, andere hebben er 6 weken voor nodig. Laat ons je helpen wanneer je tegen een probleem aanloopt, we doen dit al 12 jaar en kunnen ongetwijfeld een oplossing voor je vinden!